Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2007

Περί Γνωστού Περιοδικού και των αρθρογράφων αυτών!!!!PART 2 Η Απάντηση.

Σας παραθέτω το mail που έστειλα στο περιοδικό:

Θα ξεκινήσω από το τέλος και λέγοντάς σας ότι δεν θεωρώ απαραίτητο να δημοσιευτεί το mail μου αν θεωρείτε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή ότι θα προσβληθεί κάποιος.
Στην στήλη σας Μ3 REVIEW του τεύχους 125 (Απρίλιος 2007) και ειδικά στο άρθρο Views του Μίλτου Σαλβαρλή θέλω να σχολιάσω την άποψη του για το σημείο το οποίο ξεκινά από την φράση << Να βάλουμε τα πράματα σε μια σειρά....... .....θα προτιμήσει να νοικιάσει το δισκάκι>> που αναφέρεται γενικά για το κατέβασμα ταινιών από το INTERNET και την μετατροπή τους σε dvd.
Θα διαφωνήσω και θα παραξενευτώ με την γνώμη του συγκεκριμένου γιατί η μόνη ηδέα που μου αφήνει είναι , ενός αν8ρώπου που δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο και με την πραγματικότητα όπως έχει διαμορφωθεί τον τελευταίο ειδικά χρόνο.Για να σας εξηγήσω θα τα πω όσο μπορώ ποιο περιληπτικά αλλά και περιεκτικά .

  1. Για το θέμα του φορμάτ του video που υπάρχει κατά κόρον στο ίντερνετ τύπου MPEG-4 (DivX Xvid) και το πρόβλημα που τίθεται όπως αναφέρει ο αρθρογράφος της μετατροπής του πιστέυω ότι δεν ισχύει για δύο απλους λόγους.Πρώτον όλα τα καινούργια DVD player(και πολύ φτηνά μάλιστα) υποστηρίζουν την απευθείας αναπαραγωγή ταινιών τύπου MPEG-4 (DivX Xvid) και ειδικά τα πολύ καινούργια υποστηρίζουν και ελληνικούς υπότιτλους χωρίς firmware update .Βέβαια μια ποιο εύκολη λύση είναι πρόγραμμα μετατροπής DivX Xvid σε dvd τα λεγόμενα one clik δλδ δεν απαιτούν καμιά ειδική γνώση για την χρήση τους.
  2. Για την ποιότητα που αναφέρει ότι είναι αμφίβολη η κακή πάλι πέφτει έξω γιατί όλα τα release που κυκλοφορούν αναφέρουν την ποιότητά τους και διαλέγεις τι θα κατεβάσεις π.χ. DVDrip ή DVDscr που είναι εφάμιλλη ή ίδια με το κανονικό DVD(Λόγω της διαφοράς του Region)
  3. Για το θέμα του χρόνου κατεβάσματος που γράφει <<εώς και τέσσερις και πέντε μέρες>> είναι εντελώς άσχετο με τις σημερινές γραμμές ADSL.Για παράδειγμα μια ταινία του ενός cd σε ποιότητα DivX Xvid δλδ 700Mb αν υποθέσουμε ότι έχουμε γραμμη 768Κbit/sec(δλδ την ποιο χαμηλή της αγοράς) και έχουμε ταχύτητα download 65 Κbyte/s μέσο όρο θέλει περίπου χονδρικά 180 λεπτά δλδ 3 ώρες.Τώρα για μεγαλύτερα αρχεία και μεγαλύτερες ταχύτητες υπολογίστε αναλογικά.
  4. Για το ζήτημα των ιών του internet και τον φόβο ότι είναι εκτεθειμένος την ώρα του download όπως γράφει, δεν ισχύει και αυτό.Δηλαδή ο κίνδυνος είναι ίδιος είτε κάνεις download , chat , serf είτε απλά βλέπεις βιντεάκια οι ακούς ένα e-radio.Πάντα χρειάζεται ένα καλό Antivirus ένα firewall και antispyware που τα τελευταία χρόνια υπάρχουν στην αγορά σε ένα πακέτο σε χαμηλή τιμή.
  5. Τέλος όπως αναφέρει δεν υπάρχουν ελληνικοί υπότιτλοι... Λοιπόν όχι απλά υπάρχουν αλλά και είναι τόσο εύκολο να τους βρεις με μια απλή αναζήτηση στο google αν δεν ξέρεις τις ιστοσελίδες που τους φιλοξενούν.Υπάρχουν πολλά άτομα που ασχολούνται εθελοντικά με την μετάφραση και ειδικά για γνωστές σειρές κυκλοφορούν αυθημερόν .Οσο αν είναι εύκολο να τους περάσεις δεν χρειάζεται τίποτα άλλο απλά από την μετανομασιά του αρχείο με το ίδιο όνομα με το αρχείο του βίντεο.
Συνοψίζοντας απλά ήθελα να τα αναφέρω γιατί ξέροντας την εγκυρότητα του περιοδικού σας και σε μερικά πράματα δεν μπορώ να μένω αμέτοχος απλά διαβάζοντας και χωρίς να σκέφτομαι τη διαβάζω!! Μην νομίζετε ότι τα λέω αυτά επειδή είναι η δουλειά μου οι υπολογιστές αλλά τα λέω από προσωπική εμπειρία και έπειτα από συζητήσεις με ανθρώπους στον καφέ στην δουλειά στο προπό της γειτονιάς στα forum στο ιντερνετ....
Δηλαδή για να κάνει κάποιος τα παραπάνω δεν χρειάζεται να είναι "χακερ" όπως λένε αλλά απλά ο πιτσιρικάς των 20 χρονών και ο 35αρης ο ψαγμένος με τα home cinema και σχεδόν όλοι που έχουν έναν απλό υπολογιστή και σύνδεση adsl.Σκέφτομαι ότι αφού σέβεστε τον άνθρωπο που αγοράζει το περιοδικό σας δεν πρέπει να τον οδηγείτε σε μια άλλη πραγματικότητα ελπίζω χωρίς πρόθεση και τελικά να τον αποθαρρύνεται να χρησιμοποιήσει τις νέες τεχνολογίες προς όφελος του.
Και για να κατεβάσω τους τόνους φυσικά και συμφωνώ μαζί του ότι δεν αξίζουν τα λεφτά τους οι παραγωγές των ταινιών και ειδικά οι εκδόσεις από Ελληνικές εταιρίες και για την φτωχή ποιότητα που προσφέρουν σε εμάς λες και είμαστε ΖΩΑ που τρώμε μασημένο σανό!
Συμφωνώ επίσης με κάποιον από το περιοδικό σας που είπε ποιος είναι ο λόγος να πληρώνουμε εκ νέου τα πνευματικά δικαιώματα όταν περνούμε την ίδια ταινία σε άλλο format???
Και αν ανησυχούν οι ιδιοκτήτες βιντεοκλάμπ καλά κάνουν και θα έπρεπε να το είχαν καταλάβει ποιο νωρίς...
τώρα είναι αργά με το triple play προ τον πυλών και το video on demand.Με 2 ευρω βλέπεις μια ταινία όσες φορές θες μέσα σε 24 ώρες και δεν κουνιέσε απο τον καναπέ σου και όυτε σε νοιάζει αν κολαει η ταινία η δεν είναι καλό το dvd player σου.
Λοιπόν κλείνοντας μια φράση ΚΑΛΩΣ ΉΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ και όποιος δεν αποδεχθεί την νέα πραγματικότητα που γεννιέται θα καταλήξει στα αζήτητα!!!

Τα προσωπικά μου στοιχειά είναι στην διάθεση σας αν τα χρειαστείτε.

Φιλικά
Δημήτρης Μήσιος

0 Comments: