Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

O Kaspersky IS μπλοκάρει την Κεντρικη σελίδα του google στον firefox.


Λοιπόν κάτι παράξενο συμβαίνει και το αναφέρω απλά για να δω αν είναι γενικό το κακό. Στης 1:15 π.μ. σήμερα μου έστειλε ένας φίλος ένα μήνυμα ότι ο Kaspersky IS μπλοκάρει την κεντρική σελίδα του google στον firefox και έβγαζε "ACCESS DENIED" Παράλληλα μπλοκάρει και το κουτάκι αναζήτησης δεξιά επάνω. Μπήκα με απομακρυσμένη σύνδεση στον υπολογιστή του φίλου μου και έψαχνα πολύ ώρα να βρώ μήπως πέιραξε τίποτα η αν κόλλησε κάποιον ιο.
Το πρώτο που κοίταξα ήταν το parental control του Kaspersky γιατί παλιά μου είχε συμβεί κάτι παρόμοιο. Αφού έψαξα για αρκετή ώρα του έβαλα μια εξαίρεση και του το άφησα έτσι ώστε σήμερα να το κοιτάξω.
Στης 5:00 παρατήρησα το ίδιο πρόβλημα και στον δικό μου υπολογιστή άρα αμέσως με προβλημάτισε και τελικά αν παρατήρησα καλά πρέπει αν αναφέρεται σε κάποιο update της database του Kaspersky που εμφανίζει τα συγκεκριμένα λινκ σαν απειλή για τον υπολογιστή.
Δεν ξέρω αν είναι λάθος η κάτι άλλο που σκέφτομαι αλλά δεν θα το πω απλά αν το παρατηρήσετε αφήστε ένα σχόλιο για να δούμε τι συμβαίνει.
Ούτως ι άλλος αν είναι κάτι σοβαρό μόλις ξυπνήσει η Ευρώπη θα έχουμε κινητικότητα.

2 Comments:

Zero Design said...

Kai egw kaspersky exw kai einai updated alla den mou kanei tpt tetoio.. :S

Unknown said...

twra den kanei oute to diko mou....
ara to dior8ose i kaspersky...