Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Die Welle - To Κύμα


Αν και το τελευταίο καιρό δεν προλαβαίνω να γράφω για ταινίες λόγο φόρτου εργασίας θα να κάνω μια εξαίρεση.
Το θέμα της ταινίας είναι τρομερά επίκαιρο και πιστεύω ότι κανείς σας δεν πρέπει να την χάσει έστω και αν δεν τον ενδιαφέρει να προβληματιστεί με την καθημερινότητα. ΤΟ ΚΥΜΑ του Ντένις Γκάνσελ είναι μια πραγματική ιστορία για το πείραμα ενός εκπαιδευτικού σε γερμανικό σχολείο που προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις...
Δεν θέλω να πάρω θέση γιατί διάβασα και κάτι τρελά reviews που μου αποδεικνύει ότι αυτή η ταινία είναι τόσο ρεαλιστική που έχει δύο όψεις.Από την μια μεριά κάποιος θα πει ότι αναφέρεται στην σκληρή όψη του φασισμού και ειδικά στην γερμάνια στην κοιτίδα του νεοναζισμού.
Κάποιος άλλος θα καταλάβει ότι η ταινία αναφέρεται στα αδιέξοδα της σημερινής νεολαίας που αναγκάζεται να ομαδοποιηθη και να δημιουργήσει τους δικούς της κώδικες ώστε να αντιμετώπιση την καθημερινή ανασφάλεια που προκαλείτε από την οικονομική κρίση την ανεργία και την αυξημένη εγκληματικότητα.
Όποια και να είναι η άποψη σας καλό είναι να την δείτε για να αναπτύξετε τους δικούς σας προβληματισμούς και να προσπαθήσετε να αναπτύξετε μηχανισμούς άμυνας έναντι στην σημερινή πραγματικότητα.

Η δικιά μου άποψη ότι όταν ένα θέμα έχει δύο πλευρές συνήθως η αλήθεια βρίσκετε στην μέση .

Για την υπόθεση:
Όταν συνειδητοποιεί ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι διδασκαλίας της Ιστορίας προκαλούν αφόρητη ανία στους μαθητές του, ένας νεαρός καθηγητής προτείνει την εφαρμογή ενός ιδιότυπου πειράματος, που προβλέπει συγκρότηση μιας ελίτ με μυστικούς κώδικες, σκληρή πειθαρχία και υψηλούς στόχους. Οι μαθητές θα οδηγήσουν το πείραμα σε απόλυτη επιτυχία και, χωρίς να το καταλάβουν, θα αρχίσουν να υποκύπτουν στη διακριτική γοητεία του φασισμού. Μεταφέροντας το ομώνυμο μπεστ σέλερ του Τοντ Στράσερ (που με τη σειρά του αφηγήθηκε ένα πραγματικό περιστατικό σε σχολείο του Πάλο Αλτο της Καλιφόρνια τον Απρίλιο του 1967), ο Ντένις Γκάνσελ υπογράφει μια ταινία - γροθιά στο στομάχι που έσπασε τα ταμεία.


Τελικό συμπέρασμα:
Αν θέλετε να παρακολουθήσετε κάτι καλύτερο από X-factor και ελληνικά σήριαλ ώστε το μυαλό σας να δουλέψει τότε μην καθυστερείτε!!!!


2 Comments:

Ανώνυμος said...

Μιας και σου άρεσε, δες οπωσδήποτε και το Πείραμα. Επίσης Γερμανικό, θα το βρεις ως "Das Experiment"

Ταινιάρα.

Unknown said...

A to eixa di palia Das Experiment
Itan tote tin epoxi tou big brother!