Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Το Facebook μολύνθηκε με τον Koobface virus


Το είχα σκεφτεί κάποτε ότι τόσος κόσμος που μαζεύτηκε στο Facebook όλο και κάτι θα κολλήσουμε...
Το θυμάμε από το MSN που όλοι σου στέλνουν link ενώ δείχνουν offline.
Ο Koobface στην ουσία είναι ένα mass-mailing worm που παλιά ευδοκιμούσε στα Usenet και στις λίστες e-mail. Τώρα αφού πέρασε από το Myspace και τα ανακάτεψε τώρα εμφανίστηκε και στο Facebook.
Ο τρόπος που λειτουργεί είναι απλός ...Ο χρήστης που θέλει να μας μολύνει φτιάχνει ένα προφίλ -συνήθως μια πολύ όμορφη γυναίκα- και σου στέλνει ένα προσωπικό μήνυμα με ένα λίνκ από ένα video. Οι ανυποψίαστοι χρήστες βλέπουν ένα videο από αυτό το προφίλ η προσέξτε μπορεί να είναι και από κάποιον φίλο σας που έχει ήδη μολυνθεί.Το μήνυμα έχει το εξής κείμενο “You look just awesome in this new movie.” και μόλις πατήσετε πάνω στο λινκ σας οδηγεί σε μια εξωτερική σελίδα στην οποία σας προτρέπει να κατεβάσετε ένα update για το Adobe Flash Player.Αν το κάνετε εγκατάσταση εγκαθιστά ένα πρόγραμμα που σας κλέβει ευαίσθητα δεδομένα.

Πιο επιρρεπείς είναι αυτοί που έχουν πόλους φίλους και δεν μπορούν να είναι σίγουροι για την αυθεντικότητα των μηνυμάτων.
Το facebook έχει ενημερωθεί για την κατάσταση και τις επιθέσεις και ήδη εργάζεται για την αφαίρεση των λίνκ από το σύστημα.

Απλά αυτό που λέμε στους υπολογιστές "Η κατάσταση είναι πιθανόν να γίνει χειρότερη πριν καλυτερέψει!"


0 Comments: