Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Heroes η σειρά που μας δείχνει πόσο πίσω είμαστε...


Εκεί που κάνω την κλασική μου βόλτα σε φαινομενικά τυχαία μέρη του ίντερνετ διαβάζω κάτι που με έπιασαν τα γέλια...
Με την υπ' Αρ. Απόφαση: 518-2008 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έκανε αυστηρή σύσταση στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER επειδή ο σταθμός πρόβαλε την απογευματινή ώρα ένα επεισόδιο της σειράς HEROES σύμφωνα με το κείμενο
"Πρόκειται περί εκπομπής κατά την οποία προβλήθηκαν σκηνές βίας μεταξύ ανθρώπων, πτώματα με αίματα, επικίνδυνες πτώσεις προσώπου στο κενό, κατακρεουργημένα πτώματα, ανοιγμένα κρανία και άλλες αποτρόπαιες σκηνές. Η εκπομπή ήταν ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 15 ετών και κακώς προβλήθηκε με τη σήμανση, «ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ – ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ Η ΓΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ». Εν όψει τούτου η εκπομπή έπρεπε να προβληθεί μετά την 22:30 ώρα."

Δεν είμαι εδώ να κρίνω τον σταθμό η την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής απλά πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν ότι το αν το ΕΣΡ χαρακτηρίζει ένα τέτοιο σήριαλ ακατάλληλο για ανηλίκους κάτω των 15 τότε πραγματικά δεν έχουν άισθηση τι πραγματικά κάνουν τα 15χρονα σήμερα. Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι ότι εγώ στο γυμνάσιο έπαιζα στα διαλείμματα με τα χώματα ,φτύναμε τα κορίτσια(αχ τι ωραία παιδικά χρόνια) και λέγαμε ανέκδοτα. Όσοι έχεται παιδιά πιστέυω ξέρετε τι κάνουν τα παιδια σας τώρα.
Το βασικότερο τα παιδιά έχουν κινητό και στέλνουν συνέχεια μηνύματα μεταξύ τους ανταλλάσσουν βίντεο με πονηρό περιεχόμενο άσε που έχω δει στο youtube ότι καταγράφουν και ξυλοδαρμούς... απλά για πλάκα!!!
Τελικά ποιο ακατάλληλη είναι η ζωή τους παρά η τηλεόραση και αυτό αποδεικνύετε από το πόσο επιτυχία έχουν σειρές που στηρίχθηκαν πάνω σε νέους και την πραγματική τους καθημερινότητα.Για παράδειγμα δείτε εδώ.
Ένα άλλο σημείο που παρατήρησα είναι αυτό
"Η ιστορία που παρουσιάζεται στο συγκεκριμένο επεισόδιο αφορά διάφορους ήρωες που τους συμβαίνουν διάφορα παράξενα γεγονότα και παρουσιάζουν ξεχωριστές ικανότητες όπως το να πετάνε, να πέφτουν στο κενό και να μην σκοτώνονται, να μπαίνουν μέσα στη φωτιά και να μην παθαίνουν τίποτα, να τηλε-μεταφέρονται κι άλλα τέτοια παράδοξα."
Εντάξει και εγώ είδα το Superman στα 11 μου αλλά δεν φόρεσα μια μπέρτα και πήδηξα από την ταράτσα.Τα νέα παιδιά πρώτον έχουν όλα πρόσβαση στο ίντερνετ και τέτοιες σειρές μπορούν να κατεβάσουν στον υπολογιστή τους με 3 κλικ του ποντικιού.
Όσο για την ώρα προβολής δεν ξέρω κανέναν 15χρονο που πέφτει για ύπνο από της 22:30 άσε που στην Αμερική αυτό το σήριαλ προβάλετε στης 21:00 το βράδυ δηλαδή στο PRIMETIME και με ώρα κεντρικής Αμερικής 20:00.Το ποιο αστείο βέβαια είναι ότι την σειρά ο ALTER την έδειχνε βράδυ αλλά μάλλον την έβαλαν νωρίς για επανάληψη.
Εκτός αν θεωρούμε ότι τα αμερικανάκια είναι ποιο προχωρημένα από τα δικά μας...
Εμείς τα αναγκάζουμε να νιώθουν ότι είναι πίσω γιατί δεν αλλάζουμε τους απαρχαιωμένους νόμους π.χ. για δικαίωμα ψήφου,άδεια οδήγησης.
Μόνο ξέρουν να ανεβάζουν τα όρια ηλικίας στην σύνταξη..... αλλά τι να σου πούνε ότι αν είσαι από τα 16 ενήλικας μέχρι τα 65 που παίρνεις σύνταξη τι έχεις μωρέ μόνο 49 Χρόνια δουλειάς!!!!!!!


0 Comments: