Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Άλλοι τρέχουν με 200 και άλλοι με 0


Καθημερινά σε κάθε συζήτηση με όποιον και αν βρεθώ λέω για τις εξελίξεις που μας περιμένουν τα επόμενα χρόνια.
Ταυτόχρονα διαβάζω και τα προβλήματα εξαιτίας της εξέλιξης της τεχνολογίας που ολοένα και μεγαλώνουν. Σκέφτομαι ότι σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε οι υπολογιστές είναι μικρότεροι ,ταχύτεροι , φτηνότεροι όσο ποτέ άλλοτε και τελικά φαίνεται η ανάγκη για κάποιους να ασχοληθούν με την τεχνολογία.
Προχτές έπινα καφέ με κάτι φίλες και η μία από αυτές είδε στο Iphone μου ότι στο εικονίδιο του email είχα μια ειδοποίηση για δύο αδιάβαστα μηνύματα.
Μου λέει "πω πω παίρνεις τα mail σου στο κινητό σου ψώνιο" και πιστεύω καταλάβατε ότι είναι 20 χρονών .....
"Γουστάρω τύπους που ασχολούνται με την τεχνολογία και έχουνε γκατζετάκια και μιλάνε για τέτοια θέματα."
Δεν πίστευα στα αυτιά μου γιατί το 1999 έλεγα σε μια κοπέλα μου για τα windows που δίδασκα σε μια σχολή και την παρότρυνα να την δείξω μερικά πράματα μια που είμαστε όλη μέρα μαζί και μου απάντησε ότι βαριέται...
Λογικό και το παρατηρούσα στην καθημερινότητα που μιλούσα τότε για μια σελίδα που έφτιαξα στο σχολείο και με κοιτούσαν σαν Εξωγήινο .
Δέκα χρόνια μετά και μέσα από τα λόγια της εικοσάχρονης φίλης μου(τελικά το καλό είναι ότι πάντα οι φίλες μου είναι 20 χρόνων αυτό είναι σταθερότητα) συνειδητοποίησα πόσο άλλαξε ο κόσμος και το πόσο θα αλλάζει από εδώ και πέρα. Το όνομα του blog μου τα λέει όλα και κάθε μέρα γίνετε όλο και ποιο επίκαιρο.
Παρακολουθώ τις εξελίξεις και επισημαίνω :
  1. Η Alpha έκδοση των windows 7 μας φέρνει νέα καλούδια που συνοψίζονται ωραία εδώ.
  2. H νέα γενιά επεξεργαστών της Intel Core i7 που απογειώνουν τις επιδόσεις.
  3. Ψηφιακή Στρατηγική 2006-2013 που θα φτάσει το ίντερνετ σε κάθε γωνιά τις Ελλάδος και θα αναπτύξει δίκτυο οπτικών ινών.
  4. Η νέα γενιά των Netbooks και ισχυρών κινητών multitouch.
  5. H νέοι solid-state drive που απογειώνουν τις επιδόσεις και μικρένουν κατανάλωση και μέγεθος.
  6. H νέα γενιά που μεγαλώνει με όλη αυτή την τεχνολογία γιατί αυτοί θα γίνουν οι αυριανοί επιχειρηματίες , υπάλληλοι , καθηγητές , πολιτικοί κ.τ.λ.
Συνοψίζοντας αυτά τα έξι σημεία φαίνεται καθαρά η δυναμική που υπάρχει πίσω από όλα αυτά γιαυτό πρέπει να αφυπνιστούμε και όσοι καταλάβουμε ότι προχωράμε με 0 χμ/ώρα ήρθε ο καιρός να πατήσουμε το γκάζι αν δεν θέλουμε να μείνουμε τελευταίοι....

Τα έξι παραπάνω σημεία θα τα αναλύω εν καιρώ ώστε να μπορέσετε να τα καταλάβετε ποιο καλύτερα και παράλληλα να παρακολουθούμε και την εξέλιξη του φαινομένου.

Αν τελικά μερικοί δεν τα καταφέρουν σε αυτό το τεχνολογικό Ράλι τότε ελπίζω να γίνει
Γρήγορο Ίντερνετ Για Πολύ Αργούς Ανθρώπους

1 Comment:

Zero Design said...

Xreiazomaste tous "Argous" anthrwpous.. alliws pws tha fenomaste emeis grigoroi? ;)