Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Δωρεάν ασύρματο ίντερνετ στην Θεσσαλονίκη


Και εκεί που τους κράζω όλους αυτούς με τα καφέ στην πλατεία Αριστοτέλους γιατί είναι αμόρφωτοι και προσκολλημένοι σε ένα παρελθόν που κινείτε με ρυθμούς χελώνας τότε ξαφνικά βλέπω ότι υπάρχει ελπίδα σε αυτόν τον τόπο!!!!

Από πότε λέω να βάλουν τα καφέ της πλατείας Αριστοτέλους ασύρματο ίντερνετ για τους θαμώνες και δεν μιλάω ατομικά ας κάναν μια ομαδική επένδυση για να μειώσουν το κόστος.Μερικά καφέ όπως το starbucks το έχουν κάνει έστω και αν είναι μέσω της Forthnet.

Δηλαδή δεν καταλαβαίνουν ότι καφέ στην επαρχία έχουν πιάσει το μήνυμα, τι περιμένουν να το δουν στις ειδήσεις για να πάρει μπρος ο καθυστερημένος εγκέφαλός τους....

Σήμερα έμαθα κάτι από κάποιον φίλο εκεί γιατί πάλι γκρίνιαζα....ήθελα να τσεκάρω τα μαιλ μου μέσω iphone και έπρεπε να πάω στην γωνία εκεί δίπλα στον "Αέρα" που έχει ένα ξεκλείδωτο -καλά να είναι ο άνθρωπος- ώστε να κάνω την δουλεία μου.
Πάνω στην γκρίνια μου πετάγεται και μου λέει ότι σήμερα ο Δήμος Θεσσαλονίκης τους ειδοποίησε ότι έβαλε ένα Wireless Hotspot για δωρεάν πρόσβαση.
Κατευθείαν άνοιξα το WiFi στο iphone και σκάναρα την περιοχή και όντως το βρήκα συνδέθηκα και πήρα δίκτυο .
ΤΡΕΛΟ ΤΡΕΛΟ ΤΡΕΛΟ
Επιτέλους ...δεν κρατήθηκα και έβγαλα μια αναμνηστική φωτογραφία.
Βασικά το μαιλ δεν δούλεψε μπορεί κάποιο firewall να κόβει την πόρτα του mail αλλά αφού είχα νετ και google maps τότε τη άλλο θέλεις στην ζωή.
Έκανα μια μικρή έρευνα τώρα άλλα δεν βρήκα τίποτα σχετικό και ελπίζω να είναι μια οργανωμένη κίνηση που θα αποσκοπεί στην περαιτέρω εξάπλωση των δωρεάν HotSpots.
Για να πάρετε μια ιδέα τι παίζεται έξω η AT&T αφού αποφάσισε να δίνει δωρεάν ίντερνετ σε όλα τα iphone από τα δικά τις HotSpots που τώρα φτάνουν σε 20.000.
Θα αναπτύξει το δίκτυο της στα 80.000 !!!!!!!! και το αστείο είναι ότι αυτά είναι μόνο μιας εταιρίας δεν μιλάμε για κρατικά ή άλλα ιδιωτικά!!!!Μετά όταν μιλάω με κοιτάνε σαν εξωγήινο....

EDIT 24/12/2008:
Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο το τοπίο τις τελευταίες μέρες είναι κλειδωμένο παρόλου που οι εγκαταστάτες έλεγαν ότι θα είναι ελεύθερο... εκτός αν ακόμα είναι δοκιμές!

2 Comments:

propagator said...

Πολύ καλή φάση το ασύρματο στην Αριστοτέλους. Έχεις ιδέα αν έχουν στήσει δίκτυο και πουθενά αλλού; Γιατί στην ιστοσελίδα του δήμου δεν μπορείς να βγάλεις νόημα.

Unknown said...

τελικά φίλε δεν είναι κατι τόσο ωραίο σήμερα που ήμουν κάτω ήταν κλειδωμένο... ποιος ξέρει τσάμπα λες να χάρηκα!!