Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2007

Ζωντανός Θρύλος - I am Legend Σκέψου να ήσουν ο μοναδικός άνθρωπος στην Γη!!!

Βασικά μόλις διάβασα την περίληψη αμέσως πήγε το μυαλό μου σε μια ταινία που με στιγμάτισε σαν θεατή ταινιών τρόμου στα παιδικά μου χρόνια! Την The Last Man On Earth(1964) με πρωταγωνιστή τον Vincent Price και βασίζετε στο ίδιο βιβλίο του Richard Matheson το I am Legend το οποίο κυκλοφόρησε το 1954.Η πρώτη μεταφορά του βιβλίου στον κινηματογράφο δανειζόταν ποιο πολλά χαρακτηριστικά αλλά είναι και λογικό λόγο της μεταφοράς της πλοκής στην σημερινή εποχή έπρεπε να προσαρμοστεί.
Ο Will Smith είναι Φανταστικός και για να σας δώσω μία γεύση για τα πρώτα 30 λεπτά είναι ο μοναδικός που εμφανίζεται (στην εποχή που βλέπουμε γιατί το έργο έχει και μικρά Flashback) και μετά από μία ώρα βλέπουμε και τον πρώτο άνθρωπο!
Στην αρχή του έργου πρόσεξα πως ο σκηνοθέτης μας βάζει στην πλοκή την ώρα που παίρνει ο πρωταγωνιστής κάτι από το ψυγείο είναι ένα περιοδικό TIME με αυτόν εξώφυλλο και ένα μεγάλο ερωτηματικό για να μας δείξει ότι μάλλον εμπλέκεται στην καταστροφή!
Ενώ στο σημείο που κάνει μπάνιο τον σκύλο στο βάθος πίσω του έχει ένα παράθυρο που διακρίνονται ατσαλένιες πόρτες ώστε να μας δώσει να καταλάβουμε ότι κάτι πρέπει να μην μπει μέσα στο σπίτι!
Για την υπόθεση:
Η ταινία εκτυλίσσεται στο,μελλοντικό 2012 και ξεκινάει περιγράφοντας την μονότονη και τρομακτική καθημερινότητα του πρωταγωνιστή Robert Neville. Ο Neville είναι, προφανώς, ο μοναδικός επιζών μιας αποκάλυψης που συνέβη εξαιτίας μιας πανδημίας που προκλήθηκε από ένα βακτήριο, τα συμπτώματα της οποίας είναι παρόμοια με του βαμπιρισμού . Ο Neville καθημερινά επιδιορθώνει τις ζημιές που προξενούν στο σπίτι του τα βαμπίρ, Η ψυχολογική κατάσταση του Neville αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ταινίας, ενώ ο αγώνας του ενάντια στην απόγνωση διαποτίζει τον χαρακτήρα του με εντονότατα συναισθήματα.
Αντιμετωπίζει όσο καλύτερα μπορεί την μοναξιά προσπαθώντας να επικοινωνεί με το λυκόσκυλο του την Σαμανθα...


Τελικό συμπέρασμα
Η ζωή του σκότους είναι πραγματικότητα. Ακόμα και τα ποιο μεγάλα λάθη της ανθρωπότητας που θα προκαλέσουν σκοτάδι μόνο ο ίδιος ο άνθρωπος μπορεί να τα ξαναδώσει ζωή και να εξαλείψει τον πόνο...είμαστε ο ιός είμαστε και το αντίδοτο ταυτόχρονα!!
-------------------------------------------------------------------

Η καλύτερη εκδοσή που κυκλοφορεί στο δίκτυο είναι η I Am Legend 2007 DVDSCR AC3 5.1 x264-DiGG μς καταπληκτικό ψηφιακό ήχο για DVDSCR και πολύ καλή εικόνα!!
Βρείτε την εδώ και εδώ υπότιτλους .

0 Comments: