Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

The Curious Case of Benjamin Button


Εντάξει επιτέλους και μια καταπληκτική ταινία για φέτος(2008 παραγωγής). Ο David Fincher, έναν χρόνο μετά το πολύ καλό Zodiac, επιστρέφει με ένα ανθρώπινο δράμα που βασίζετε στα παιχνίδια της φύσης. Δηλαδή τη να πω για την ηθοποιία του Brad Pitt η της Cate Blanchett. Εντάξει στην περίληψη διαβάζεις το κεντρικό θέμα της ταινίας (ότι ο Benjamin Button γεννήθηκε γέρος και όσο περνά ο χρόνος μικραίνει) και λές τώρα τη να περιμένω....
Κατάλαβα τελικά ότι έπεσα εντελώς έξω με την πρώτη σκέψη μου και παρόλο που η ταινία διαρκεί 2 ώρες και 46 λεπτά δεν την βαρέθηκα ούτε για ένα λεπτό!
Θα ήθελα να πω άπειρα πράματα αλλά φοβάμαι να μην σας χαλάσω την μαγεία γιατί περί μαγείας πρόκειται. Αν ψιλοβαριέστε τις μεγάλες ταινίες και αυτές που σας βάζουν σε σκέψεις μην την δείτε και τότε ρίξτε μια ματιά σε αυτή την Βλακεία που απορώ πως ο παραγωγός έδωσε λεφτά!
Θα σας πω ότι σε κάποια στιγμή μου κύλισε και ένα δάκρυ όχι από κάποια αισθηματική η δραματική συγκίνηση αλλά για τον τρόπο που εξελίσσονται τα γεγονότα όταν δεν ακολουθούνται οι κανόνες της φύσης. Τελικά πιστεύω ότι η δύναμη της φύσης είναι να καταστρέφει ότι δεν ακολουθεί τους κανόνες της μόνο και μόνο επειδή αυτή είναι που διατηρεί την απόλυτη ισορροπία!

Για την υπόθεση: ]
Είναι η ιστορία ενός άντρα που γεννήθηκε ογδόντα χρονών και καθώς περνούσαν τα χρόνια γινόταν όλο και πιο νέος. Η ταινία αφηγείται την εκπληκτική ιστορία ενός όχι και τόσο συνηθισμένου άντρα. Ξεκινώντας το 1918 από τη Νέα Ορλεάνη, στο τέλος του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου και φτάνοντας μέχρι τον 21ο αιώνα, ο άντρας αυτός διαγράφει μία πορεία ζωής τόσο ασυνήθιστη, όσο θα μπορούσε να είναι η ζωή οποιουδήποτε ανθρώπου. Συναντά ανθρώπους, ανακαλύπτει νέα μέρη, βρίσκει και χάνει την αγάπη, τις χαρές της ζωής, έρχεται αντιμέτωπος με τη θλίψη του θανάτου, αλλά και με τόσα άλλα συναισθήματα που ξεπερνούν το χρόνο...




0 Comments: