Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Iphone Ξεκλείδωμα και θεωρίες συνωμοσίας....


Όσοι με ξέρουν γνωρίζουν ποια είναι η σχέση μου με τα iphone γιαυτό και το μυαλό μου αναπτύσσει θεωρίες συνωμοσίας ,οι οποίες τον τελευταίο καιρό ενισχύονται από την καθημερινή ειδησεογραφία.
Αναφέρω γι αυτούς που ακούνε από διάφορους να λένε τις βλακείες τους λόγω του ξερωολισμού τους να λένε ότι φέρνουν από Αμερική φτηνά iphone ότι ξεκλειδωμένα και άλλες τέτοιες Μ@#!@ς.

Λοιπόν συνοψίζω ότι το στο iphone υπάρχουν οι εξής όροι:(απλά κάνω αναφορά δεν υποχρεώνω κανένα να τα εφαρμόσει...)

  1. Activation που αναφέρεται ότι το κινητό με την έναρξη της λειτουργίας του χρειάζεται ενεργοποίηση μέσω Itunes.
  2. Jailbreak που εννοεί ότι ξεκλειδώνουμε το σύστημα αρχείων ώστε το κινητό να δέχεται εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών και διάφορες άλλες τροποποιήσεις (Ελληνικά,logo,customize).
  3. Unlock δηλαδή ξεκλείδωμα με software του firmware του modem ή ποιο απλά τροποποίηση του με αποτέλεσμα να δέχεται κάρτες SIM από όλες τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας).
Στο iphone 1ής γενιάς έχουν επιτευχθεί και τα 3 τα παραπάνω ενώ στο νέο 3G δεν έχει γίνει ακόμα το unlock.

Ποιο αναλυτικά αν πάρετε ένα κινητό από την εταιρία AT&T στην ΑΜΕΡΙΚΗ δεν θα δουλέψει με την ελληνική sim.Υπάρχουν βέβαια Hardware λύσεις τις οποίες δεν προτείνω.
Τα iphone της vodafone είναι ξεκλειδωμένα γιαυτό και προσφέρονται και σαν σκέτη συσκευή σε όποιον διαθέτει τα χρήματα.

Στην ΑΜΕΡΙΚΗ με την κυκλοφορία του νέου iphone άλλαξε ο τρόπος αγοράς του και ενεργοποίησης αφού μέχρι τώρα μπορούσες να το πάρεις στην τιμή της σύνδεσης και να τό ξεκλείδωνες και να δούλευε κανονικά.
Τώρα αναγκαστικά πρέπει να το ενεργοποιήσεις την πρώτη φορά μέσα στο κατάστημα έστω και αν το παίρνεις από κατάστημα της Apple.κάτι τέτοιο εμένα με βάζει σε σκέψεις.....
Θεωρίες συνωμοσίας συνέχεια.....Η Apple άφησε στο πρώτο Iphone αυτό το παραθυράκι με αποτέλεσμα αν δημιουργηθεί ένα παρ εμπόριο ειδικά λόγω της τότε υψηλής τιμής του ευρώ έναντι του δολαρίου και στην ουσία να πουλάει σε χαμηλότερη τιμή έναντι του αποκλειστικού αντιπροσώπου της στην Αμερική καθιερώνοντας το iphone σε ένα πολύ αγορασμένο κινητό στην αγορά.Άρα με την έλευση του νέου 3G πλέον δεν είχε να κερδίσει τίποτα παραπάνω και ενεργοποίησε αυτή την επιλογή για να εμποδίσει την πώλησή του από πλάγιο τρόπο επειδή είχε καταλήξει σε συμφωνίες σε όλο τον κόσμο.Τι νομίζατε η vodafone το πήρε μόνο στην Ελλάδα;;; έκανε συμφωνία για 10 χώρες που δραστηριοποιήτε .

Τώρα διαβάζοντας ότι υπάρχει περίπτωση από 15 Νοεμβρίου να διατίθεται το 3G από μεγάλη αλυσίδα στην Αμερική και μάλιστα χωρίς activation η ομάδα που ασχολείται με το ξεκλείδωμα της συσκευής έκανε ένα τεράστιο βήμα ώστε να μπορέσει να το ξεκλειδώσει.

Λοιπόν η εγώ είμαι τρελός ή βλέπω πολύ μακριά.....



2 Comments:

Analogue said...

misios ego exo mia aporia pou den mou tin exei lysei kaneis ews twra.

afou yparxoun tilefwna poly kalytera apo to iphone, pio elafria, me megalyteri diarkeia mpatarias (vasiko meionektima tou iphone), xwris kleidomata kai mal#@$es, giati tin exoun psonisei oloi me to iphone?

i texnologia ypirxe toulaxiston 2 xronia prin erthei to iphone stin evropi

mipos einai apla trendy to iPhone telika?
Babbis

Unknown said...

koita to yparxoun poli kalitera kai poli xeirotera to xeroume.
Kapia xaraktiristika tou iphone den ta vriskis pou8ena.
P.X.
H platforma poy xrisimopoii epitrepei anaptixi efarmogon pou ta win mobile den 8a tis doun pote...
Apla sigoura i Apple eixe kai trelo marketing oste na dimiourgi tin anagki ston kathena na to agorasi.
Einai ena kinito pou pos na to kanoume xtipai sto mati.
Ego to eixa prin 10 mines kai otan me vlepan exw kolousan asxima!