Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Google Chrome επανάσταση η μάρκετινγκ;


Σήμερα δόθηκε για κατέβασμα ο νέος πολλά υποσχόμενος περιηγητής του ίντερνετ (Web Browser) από την Google. Μπορείτε να τον κατεβάσετε από εδώ όπου υποστηρίζετε και η Ελληνική γλώσσα γεγονός που με ευχαρίστησε ιδιαίτερα. Η βασική ιδέα ήταν να ξεκινήσουν την σχεδίαση του Chrome από το μηδέν γιατί όπως αναφέρουν ο ρόλος ενός προγράμματος περιήγησης έχει αλλάξει πολύ από τότε που πρωτοεμφανίστηκε το WWW.Εγώ θυμάμαι έκανα την πρώτη μου σελίδα σε HTML σε WordPad με ατέλειωτες ώρες γράφοντας κώδικα και κάνοντας απλά λάθη τα οποία ήταν δύσκολα να τα εντόπισης,αφού μια αγκύλη η παρένθεση τα κατάστρεφε όλα!
Το εξωτερικό του είναι λιτό όπως αρμόζει σε απλούς χρήστες αλλά συνάμα λειτουργικό αφού για τους περισσότερους ανθρώπους ένα πλούσιο περιβάλλον τελικά καταλήγει βαρετό και δύσχρηστο. Θυμηθείτε πότε χρησιμοποιήσατε πάνω από 30% των λειτουργιών ενός προγράμματος;
Το εσωτερικό του είναι καλύτερο γιατί γράφτηκε ο κώδικας από την αρχή ώστε να τρέξει πιο εύκολα τις σύγχρονες περίπλοκες διαδικτυακές εφαρμογές και δημιούργησαν την Google V8 JavaScript που θα απογειώσει τις δυνατότητες του νέου περιηγητή με εφαρμογές που θα γραφτούν στο μέλλον.
Το Google Chrome δεν είναι ακόμα έτοιμο γιαυτό είναι ακόμα σε Beta version που σημαίνει ότι έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης αφού βασίζετε σε προγράμματα ανοιχτού λογισμικού.
Τα νέα του χαρακτηριστικά συνοψίζονται ως εξής:
  • Ένα πλαίσιο για όλα
  • Σελίδα «Νέα καρτέλα»
  • Συντομεύσεις εφαρμογής
  • Δυναμικές καρτέλες
  • Έλεγχος σφαλμάτων
  • Λειτουργία ανώνυμης περιήγησης(πολύ βασικό)
  • Ασφαλής περιήγηση
  • Άμεσοι σελιδοδείκτες
  • Εισαγωγή ρυθμίσεων
Για περισσότερες πληροφορίες κοιτάξτε εδώ.
Δεν ξέρω τελικά αν είναι άλλο ένα project που στηρίζεται στο βαρύ όνομα Google αλλά εγώ νιώθω ότι θα είναι κάτι πρωτοποριακό που θα μας θύμηση τις παλιές καλές μέρες της Netscape.Πάντως εγώ το έκανα εγκατάσταση και θα περιμένω τον χρόνο να μας δείξει...

1 Comment:

Zero Design said...

Ama den pesei kai alli douleia den aksizei akoma.

Nai men elafri kai grigoro.. alla thelei douleia sto pws tha emfanizei tis selides.. :S

Ekana idi tin dokimi kai den emeina euxaristimenos.. alla den lew oti den exei melos.. allwste einia vrefos akoma ;)