Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Dev-Team works for (or IS) Apple? - Θεωρίες συνωμοσίας συνέχεια...


Ο MuscleNerd δημοσίευσε ένα screenshot από κάποιο thread (ίσως της Apple;) με τίτλο: “Dev-Team works for (or IS) Apple?

Αυτό αναμεταδόθηκε σε πολλές σελίδες που ασχολούνται με το Iphone και πυροδότησε εκ νέου συζητήσεις.
Στο iphonehellas αφού δημοσιεύτηκε ξεκίνησε και μια συζήτηση στο φόρουμ στο οποίο έγραψα μια απάντηση την όποια αναδημοσιεύω εδώ.
Είχα μιλήσει για θεωρίες συνωμοσίας ποιο παλιά και σε ανύποπτο χρόνο εδώ.

Δεν θα ξεχάσω όταν πρωτοκυκλοφόρησε το Iphone στην Αμερική και επειδή ξέρω αρκετά και είχα επικοινωνία με κάποιους εκεί (οι λόγοι δεν είναι του παρόντος) σας διαβεβαιώ ότι η ΑΤ&Τ πριν την συμφωνία τους με την Apple ήταν στα τελευταία της με χάλια οικονομική κατάσταση με παλιωμένο δίκτυο και γενικά δεν ήταν η νούμερο ένα προτίμηση των Αμερικάνων. Βασικό είναι να ξέρουμε ότι στην Αμερική επικρατούσε το Blackberry και το δικό του WLAN.
Μετά από την συμφωνία αυτή σίγουρα η Apple δεν ήθελε δίνοντας την αποκλειστικότητα, να μην επισκέπτεται κανείς τα μαγαζιά της ούτε ήθελε να εξαρτιούνται οι πωλήσεις της από μια εταιρία κινητής τηλεφωνίας γιατί όπως και να το κάνουμε το Iphone είναι ένας μικρός MAC και ποτέ μα πότε δεν ήθελε να δει χαμηλές πωλήσεις. Παράλληλα στο μυαλό τους ήταν και η παγκόσμια αγορά γιατί όπως και να το κάνουμε όλοι τελικά θέλουν να καταλήξουν στην Ασία. Έτσι εγώ ενισχύοντας τις θεωρίες συνωμοσίες σκέφτομαι πονηρά και λέω...ότι η Apple συμφώνησε να πουλάει Iphone από τα καταστήματα της με την ενεργοποίηση κατόπιν συμβολαίου στο σπίτι του αγοραστή. Ο μόνος περιορισμός ήταν στην αρχή 3 κινητά ανά πιστωτική κάρτα το οποίο μετά έγινε 5 και σε κάποιες πολιτείες δεν υπήρχε καν...
Τότε ενώ το Iphone ήταν ένα αξεσουάρ της AT&T υπήρχε μεγαλύτερη βάση συνδρομητών (T-mobile) που έπρεπε με κάποιο τρόπο να καλυφθεί...ο τρόπος ήταν το jailbreak και το unlock.
Όπως μεταγενέστερα αποδείχθηκε ο GeoHot ήταν όντως ένας Χάκερ και η δουλειά του ήταν αθώα. Μετά το ξεκλείδωμα του επικράτησε ένας πανικός αφού αποδεδειγμένα έμπαινες σε ένα Apple Store αγοράζεις ένα iphone σε τιμή συμβολαίου(Αυτό μέχρι να το ξεκαθαρίσω εδώ στους κολλημένους που επέμεναν ότι το iphone κοστίζει 235€ σαν συσκευή) το ξεκλειδώνεις μέσα σε λίγα λεπτά, το χρησιμοποιείς με κάρτα T-mobile δηλαδή καλύτερο και από να το αγοράσεις με σύνδεση από την T-Mobile.
Αυτό έφερε μια επανάσταση αφού Αμερικάνοι αγόραζαν τα iphone και τα έστελναν σε όλο το κόσμο μέσω Ebay και με μεγάλο κέρδος.Αυτή η κατάσταση απογείωνε τις πωλήσεις της Apple αλλά δεν υπήρχε ταυτόχρονη αύξηση και στις συνδέσεις της AT&T. Η 1.1.4 firmware με ταυτόχρονα αναβάθμιση της Baseband για αρκετό καιρό καθήλωσε την κοινότητα αφού δεν υπήρχε το unlock(εκτός από κάτι Hardware λύσεις, Turbo Sim κ.τ.λ.)και είμαι 100% σίγουρος ότι ειδικοί της Apple θα πρόσεξαν τις διαφορές στα νούμερα,την πτώση δηλαδή και τότε σίγουρα έπρεπε να διασφαλίσουν την συνέχιση αυτού του κλεφτοπολέμου ,το κυνήγι της γάτας με το ποντίκι που συναρπάζει όλους μας (νέο firmware, νέο ξεκλείδωμα).

Έτσι στο 3G αφού είχε πετύχει να καταστήσει το iphone τρομερά εμπορικό και όλη η γη είχε πάρει με τους παράπλευρους τρόπους γεύση από το θαύμα της άλλαξε την πολιτική της (υποχρεωτικά ενεργοποίηση στο κατάστημα)ώστε να μην τα χαλάσει και με την AT&T.Βέβαια μετά το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο AppStore όπου εκεί ήταν το καθαρό χρήμα..να σε αναγκάζει να βάζεις πιστωτική-χρεωστική για να αγοράζεις ακόμα και τα δωρεάν ώστε να σε μυήσουν στο νόημα της αγοράς(ξέρετε πόσες φορές αγόρασα εφαρμογή που τη βρίσκω και στο αppulο γιατί ήταν 0.79).

Τα υπόλοιπα τα ξέρετε, προαναφέρθηκαν και είναι ήδη ιστορία...

Υ.Γ Συμφωνώ ότι είμαι λάτρης των θεωριών συνωμοσίας αλλά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά! ;)

0 Comments: