Όταν κάποιος αποφασίζει να γράψει μια στήλη για την τεχνολογία σήμερα είναι σίγουρο ότι πρέπει να προχωρήσει αρκετά βαθιά ώστε να μπορέσει να εξηγήσει κάποια θέματα αναλυτικότερα. Το σίγουρο όμως είναι ότι όσο βαθύτερα πάει τόσο ποιο λίγα καταλαβαίνουν από αυτά που λέει οι γύρω του. Σε αυτή την νέα στήλη θα προσπαθήσουμε να γεφυρώσουμε αυτό το χάσμα ώστε να έρθουμε όλοι ποιο κοντά στην τεχνολογία.
Σε καθημερινή βάση αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα των ιών και τις συνηθισμένες παρενέργειες που προκαλούν στην ομαλή λειτουργία των υπολογιστών και πάντα χρησιμοποιούμε πρακτικά αναποτελεσματικές μεθόδους. Το βασικότερο είναι ότι κανένας δεν πιστεύει ότι αξίζει να αγοράσει ένα πρόγραμμα καταπολέμησης των ίων(Antivirus) γιατί είτε επειδή το αγνοεί είτε νομίζει ότι δεν είναι αναγκαίο Βέβαια καμιά φόρα πολλοί άνθρωποι ξεγέλιουνται με τις δοκιμαστικές προεγκατεστημένες εκδόσεις Antivirus οι οποίες αφού λήξει η περίοδος δοκιμής δεν κάνουν καμιά ανανέωση της βάσης των γνωστών ιών και καμιά φορά απενεργοποιείτε εντελώς η προστασία. Δείτε εδώ τα συμπτώματα http://tinyurl.com/cjld6v
Έχει αποδειχθεί ότι όποιος υπολογιστής συνδεθεί με το ίντερνετ χωρίς Antivirus θα έχει μολυνθεί στα 5 πρώτα κλικ αυτό πρέπει να παίρνουμε κάποια μέτρα ασφαλείας.
1. Εγκαθιστούμε μια πλήρη σουίτα προστασίας αντί για το απλό Antivirus την οποία μπορούμε να αγοράσουμε είτε να προτιμήσουμε κάποια από τις ποιο δημοφιλής δωρεάν. Περισσότερα για Antivirus δείτε εδώ: http://tinyurl.com/cajlw8 και εδώ http://free.avg.com/
2. Φροντίζουμε να είναι ενημερωμένο καθημερινά και κάνουμε ένα πλήρη έλεγχο με το Antivirus όλου του υπολογιστή μια φορά τον μήνα.
3. Όταν επισκεπτόμαστε άγνωστες ιστοσελίδες συνήθως περιέργου περιεχομένου(Warez,Mp3,videos) να έχετε αυξημένη προσοχή στα παράθυρα που πρέπει να πατήσετε «ΟΚ» η «CANCEL» , από ποια εφαρμογή προέρχονται και προς θεού μην πατάτε πάντα το κουτάκι με το «Χ» πάνω δεξιά (Δεν λύσατε το πρόβλημα έτσι) Περισσότερη προσοχή στα μηνύματα του Antivirus γιατί μπορεί να δώσετε λάθος εντολή στην ερώτηση «Τι να κάνω τον ιό που βρήκα».
4. Ποτέ μα ποτέ καμιά σελίδα δεν μπορεί να σας πει αν είστε μολυσμένοι από ιό γιατί δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στον δίσκο σας εκτός και εγκαταστήσει μετά από άδειας σας κάποιο software(Συνήθως όπου το λέει αν το πατήσετε τότε μολύνεστε πραγματικά)
5. Προσέχετε τα άγνωστα email με συνημμένα τα λίνκ που σας στέλνουν στον Messenger(Εγκαταστήστε τον Messenger Live 2009 είναι ποιο ασφαλής)Προσοχή σε USB STICK, διαφημιστικά CD και τον εξωτερικό δίσκου του κολλητού σας!
Ο βασικός κανόνας όταν δεν καταλάβετε κάτι στο Ίντερνετ είναι το JFGI* δηλαδή πριν ρωτήσετε κάτι ψάξτε το πρώτα στον Google.
*Just Fucking Google It.
Tech News
Πρόβλημα ασφαλείας ανακαλύφθηκε στο Facebook που επιτρέπει σε χρήστες να βλέπουν προφίλ,φωτογραφίες, βίντεο ακόμα και από χρήστες οι οποίοι δεν τους έχουν πρόσθεση σαν φίλους. To bug αυτό ενεργοποιούταν μέσα σε 13 δευτερόλεπτα απλά με απενεργοποίηση και ενεργοποίηση εκ νέου του λογαριασμού ενός χρήστη. Το Facebook μόλις έγινε γνωστό προχώρησε στην διόρθωση του μέσα σε λίγες ώρες.
το όποιο θα φέρει τρομερές αλλαγές και παράλληλα επιτέλους την επίσημη υποστήριξη της Ελληνικής γλώσσας. Άλλα χαρακτηριστικά είναι copy&paste, Ιντερνετ Tethering ,video, Landscape mode σε email -SMS -σημειώσεις.
Επιτέλους είναι διαθέσιμος ο Internet Explorer 8 στις 19 Μαρτίου επίσημα για download αφού οι beta εκδόσεις είναι αρκετό καιρό στο διαδίκτυο. Αν και σίγουρα είναι αρκετά βελτιωμένος σε θέματα ασφαλείας, ταχύτητας και αξιοπιστίας είναι ακόμα πολύ πίσω από τους ανταγωνιστές του όταν ακόμα οι επίσημοι testers στέλνουν αναφορές με bug του λογισμικού.
Χαμός γίνετε με τον Chrome αφού την πρώτη φόρα βγήκε εντυπωσιακά γρήγορα από την Beta τώρα ξαναγύρισε με μια νέα έκδοση η οποία σύμφωνα με τους ανθρώπους της Google είναι κατά μέσο όρο 25% γρήγορος από την τελευταία του έκδοση του Δεκεμβρίου. Παρατήρησα ότι και ο Chrome χρησιμοποιεί το κλασικό κόλπο που όταν τον κάνεις download κατεβάζεις ένα πολύ μικρό αρχείο (534Κb) και την ώρα της εγκατάστασης κατεβάζει το κυρίως πρόγραμμα.
0 Comments:
Post a Comment